keskiviikko 9. marraskuuta 2016

maailman parhaat m&m's keksit !

Löysin insipraatiota leipomiseen taas pitkästä aikaa ja päätin tehdä tämmöisiä keksejä! Näistä tuli aivan sairaan hyviä ja niin sopivia tommoselle ilmalle, kun lunta tuiskuttaa päin näköä ja olo on kuin siperiassa.
Ohjeen löysin netistä ja tein ohjeesta kaksinkertaisen ja sovelsin sitä hieman :-)

Keksejen määrä : n. 24 kpl
Tekoaika : n. 60 min.

Ainekset !
**********************************
200 g voita
2 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vanilliinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 pss m&m's suklaakarkkeja
1 levy suklaata

*********************************
Leivo näin!

Aloita vatkaamalla voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat ja vanilijasokeri ja vatkaa kuohkeaksi. 
Sekoita puolet vehnäjauhoista, soodasta ja suolasta kahdessa eri kipossa. Toiseen kippoon heitä mukaan myös kaakaojauhe. Nyt sinulla pitäisi olla kaksi kippoa jossa toisessa valkoiset jauhot ja toisessa ruskeat. Seuraavaksi jaa tasaisesti voivaahto molempiin kippoihin. 

Sen jälkeen jaa m&m's pussista n. 3/4 molempiin kippoihin. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa enää sähkövatkaimella, jotta suklaarakeet eivät mene rikki. Leikkaa suklaata levystä mieleisesi määrä ja heitä sitäkin mukaan.

++ tässä vaiheessa taikina näytti todella kuivalta ja ei niin helposti pyöriteltävältä joten lisäsin taikinan sekaan myös maitoa molempiin kippoihin n. 1/2 dl ja sekoitin kunnolla.

Tämän jälkeen tee mieleisesi näköiset keksit joko pyörittämällä tai miten ikinä tahdotkaan pellille. Tässä vaiheessa myös taikinaa meni varmaan puolet suuhun. Painele jäljelle jääneitä karkkeja pussista keksejen päälle. Paista keksejä 175 asteessa 15 minuuttia. Vahdi keksejä sen mukaan kuinka kypsäksi ne haluat. Itse pidin keksejä 12 minuuttia ja keksit olivat reunoilta rapeat ja keskeltä pehmeät.

Ja nyt sinulla kahdenlaisia herkullisia keksejä kylmään päivään. Keksit itse nautin uunituoreina ja maidon kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti