torstai 11. kesäkuuta 2015

rocky roads

noniin im back !
Oon siis ryhdistäytynyt nyt ja aion alottaa bloggaamisen uudestaan. Onhan siitä jo aikaakin, kun viimeksi bloggailin . (Uutenavuotena viimeksi)
Mulla on lisää hyviä uutisia. Sain äitin vanhan koneen , käytännössä melkein uuden koneen ja nyt tän mun ryhdistäytymisen ja bloggaamisen kannalta se on hyvinkin loistava asia.


 Mutta asiaan siis tänään meinasin, että alotan tän mun uuden blogikauden kirjottamalla ihan mahtavasta reseptistä ja ihan super super hyvästä ja helposta herkusta.
Siis kysehän on herkusta nimeltä : Rocky road. Kaikki tässä herkussa on niin mahtavaa , tää on helppo tehä ja tosi tosi hyvää. Varsinkin suklaan ystäville. Tein itse kokonaisen pellilisen joten määrät voivat kuulostaa hyvin suurilta sen takia.

Ja ohjeethan menee näin :

Tarvitset :
* 6 suklaalevyä (kyllä luit oikein) oman maun mukaan voit ottaa mitä haluat , esim valkosuklaa, maitosuklaa ja tummasuklaata. Ite otin popcorn- , keksinmuru- , ja normaalia maitosuklaata.
* pikku vaahtokarkkeja puoli pussia , tai kokonainen pussi normaaleja vaahtokarkkeja huom normaalin kokoiset vaahtokarkit kannattaa pilkkoa kahtia tai neljään osaan.
kuivattuja hedelmiä tai marjoja
* pähkinöitä
tai sekaan voi heittää muutakin mitä mieli tekee , esimerkiksi lakuja.Sekoita ainekset ja laita suklaa vesihauteeseen jo sulamaan. Eli siis laita normaali kattila ja sinne vettä ja päälle metallinen kulho tai matalampi kattila niin että päällä oleva kulho tai kattila ei osu veteen, mutta reunoilta pääsee tulemaan ilmaa. Varo , että suklaaseen ei mene vettä. Laitoin itse ensin puolet aineksista ja 3 suklaalevyä ja myöhemmin loput. Sen jälkeen vain sekoitat ainekset ja kaadat ne leivinpaperilla päällestettyyn vuokaan / leivinpellille. Tämän jälkeen laita suklaa jääkaappiin 1-2 tunniksi ja odottele. Jääkaapista otettu levy leikkaa pieniksi paloiksi ja laita tarjolle. Jos kaikkea et jaksa syödä niin laita kannelliseen säilytystilaan jääkaappiin ja voit nauttia näitä aina silloin kun mieli tekee ;-)ps . saa ehdottaa taas postailuehdotuksia ja kertokaapa oletteko itse joskus syöneet näitä tai teittekö mun ohjeella , ja oliko hyviä ?:-)

4 kommenttia:

 1. Joo mä oon tehny joskus ja tuli ihan super hyviä !:) Voisitko tehdä mydayn joku päivä ?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo noi on kyl tosi hyviä ! ja hyvinkin mahdollista :-)

   Poista
 2. Joo, my day kuvin ois tosi kiva!:-)
  Ostospostauksen voisit myös joskus tehdä? :)
  Kivoja kuvia ja kiva kun taas alotat bloggamisen uuudelleen :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ! ja juu olemme menossa Prahaan ensi kuussa ja ostelen siellä varmasti paljon , niin sen jälkeen voisin tehdä ostospostauksen.

   Poista